• 2120002131
 • katalogos.ekpedefsis@gmail.com

  ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • Είσαστε εδώ:
  • ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
  • ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ - Ο ΜΕΛΕΝΙΟΣ

  ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ - Ο ΜΕΛΕΝΙΟΣ

  Προβολές:1298 Κοινοποίηση
  ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ - Ο ΜΕΛΕΝΙΟΣ
  πρόσωπο επαφής
  Κοσκοσίδου Αγάπη (+)
  info@omelenios.gr
  2310696855
  Διεύθυνση: Λεωφόρος Άλσους 26, Ωραιόκαστρο 570 13, Θεσσαλονίκης
  Τηλέφωνο: 2310696825
  Φαξ: 2310696855
  Κινητό τηλέφωνο: 6936554479
  • Λεπτομέρειες Επιχείρησης
  • Χάρτης
  • Κριτικές
  • Gallery

  Ο ΜΕΛΕΝΙΟΣ
  ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝΑΚΙ  ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ

  Το παιδί από πολύ μικρή ηλικία νιώθει έντονα την ανάγκη να ανακαλύψει τον κόσμο που το περιβάλλει, να τον εξερευνήσει και να πειραματιστεί μαζί του. Ένα όμως από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει στον Παιδικό Σταθμό, ιδιαίτερα κατά τις πρώτες ημέρες είναι η προσαρμογή του στο νέο περιβάλλον. Μέσα σ'αυτο το περιβάλλον πρέπει να μάθει να νιώθει ασφάλεια και να συνεργάζεται αρμονικά με τα άλλα παιδιά.

  Ο παιδικός Σταθμός είναι ένα μέρος όπου τα παιδιά σας θα ζήσουν, θα εργαστούν και θα παίξουν μαζί μας. Θα τους προσφέρουμε το σωστό περιβάλλον και θα τους διδάξουμε πράγματα που θα επηρεάσουν την εξέλιξη τους. Θα τα βοηθήσουμε στη ψυχοσωματική τους εξέλιξη και θα τα προετοιμάσουμε για την αυριανή τους προσαρμογή στο νηπιαγωγείο και στο σχολείο.

  Δεν είναι υπερβολή αν τονίσουμε πως δεν υπάρχει άλλη τάξη, στην οποία να διδάσκονται τόσα πολλά όσα στον Παιδικό Σταθμό. Με την διαφορά ότι η διδασκαλία είναι απλή, ανεπίσημη, παιγνιώδης, φιλική και εύκαμπτη μπροστά στις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα και τις ικανότητες των παιδιών.....

  Η συναισθηματική αγωγή των παιδιών αποτελεί ένα ζωτικό κομμάτι της εκπαίδευσης τους. Μάλιστα, η καλλιέργεια των κοινωνικών - συναισθηματικών δεξιοτήτων στο επίπεδο του σχολικού περιβάλλοντος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το περιεχόμενο που αναδύεται μέσα από τη συμμετοχή των παιδιών σε ποικίλες δραστηριότητες που στοχεύουν στην ανάπτυξη του συναισθηματικού τους κόσμου, στην υιοθέτηση αξιών, στάσεων και συμπεριφορών (π.χ ετοιμότητα, αυτοεκτίμηση, διαχείριση συγκρούσεων, αποφασιστικότητα, ενδιαφέρον κ.λ.π) Οι αξίες αυτές παίζουν καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός ποιοτικού τρόπου ζωής σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο, εφόσον καθορίζουν, σε μεγάλο βαθμό τη σχέση του ατόμου με τον εαυτό του και με το φυσικό και ανθρωπογενής περιβάλλον. Η συναισθηματική αγωγή αφορά όλες τις ικανότητες του ατόμου που αποτελούν τη συναισθηματική νοημοσύνη.

  Επίσης η καλλιέργεια της δημιουργικής σκέψης αποτελεί αναμφισβήτητα το βασικότερο στοιχείο ανταπόκρισης του σχολείου στις υποχρεώσεις του απέναντι στα παιδιά. Πρόκειται για την ικανότητα του ανθρώπου να λύνει προβλήματα.

  Έτσι λοιπόν εφόσον στην προσχολική αγωγή είμαστε απαλλαγμένοι από τη λογική της διδακτέου ύλης, μπορούμε να καλλιεργήσουμε σφαιρικά την προσωπικότητα των παιδιών, κάτι που αφήνει πολλά περιθώρια για καλλιέργεια δημιουργικής σκέψης. Δηλαδή μαθαίνουμε στα παιδιά πώς να μαθαίνουν.

  Ακόμα η καλλιέργεια της φαντασίας είναι εξίσου σημαντική και απαραίτητη για την σωστή και ισορροπημένη ανάπτυξη των παιδιών, εφόσον είναι μια νοητική ενέργεια. Η επινόηση είναι προστάδιο της σκέψης, οπότε καλλιεργώντας τη φαντασία του παιδιού θέτουμε τις προϋποθέσεις για τη διαμόρφωση μιας σωστής, δομημένης και οργανωμένης σκέψης.

   

  Μην ξεχνάμε όμως το πιο σημαντικό, όλα γίνονται και διδάσκονται στον Παιδικό Σταθμό μέσα από το ΠΑΙΧΝΙΔΙ.

  Το οποίο υπηρετεί ποικίλους σοβαρούς στόχους, ειδικά στη ζωή του αναπτυσσόμενου παιδιού. Σε κάθε στάδιο της ανάπτυξης, το παιχνίδι βοηθάει το παιδί να αποκτήσει σωματικές, πνευματικές και κοινωνικές δεξιότητες και να τις τελειοποιήσει με τη συνεχή άσκηση τους. Το παιχνίδι διευρύνει τις εμπειρίες του ατόμου, γιατί του δίνει τη δυνατότητα να φανταστεί σκηνικά, να δοκιμάσει πολλούς ρόλους που διαφορετικά δε θα μπορούσε ποτέ να τους κατανοήσει.

  Το παιχνίδι παίζει βασικό ρόλου στο σχηματισμό της προσωπικής ταυτότητας ή της γνώσης του εαυτού.

  Το παιχνίδι είναι ένα φαινόμενο ζωής που ασκεί, μορφώνει, καλλιεργεί. Δεν αποτελεί μόνο μέσο εκτόνωσης και ψυχαγωγίας αλλά βάση απαραίτητη για τη συγκρότηση μιας υγιούς και ολοκληρωμένης προσωπικότητας. Ο παιδευτικός του ρόλος να μυήσει το παιδί στο μελλοντικό κόσμο των ενηλίκων, αποδεικνύεται σ' όλη την εξελικτική του πορεία μέσα στο χρόνο από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα.

   

  Για να υλοιποιηθούν όμως όλα τα παραπάνω απαραίτητο εργαλείο είναι η ΑΓΑΠΗ! Η ΑΓΑΠΗ για τα παιδιία και αυτόν τον υπέροχο και μοναδικό μικρό κόσμο. Χωρίς αγάπη και όρεξη τιποτα δεν ειναι εφικτό και ολοκληρωμένο!

   

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
  Λεωφόρος Άλσους 26, 570 13 Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

   

  ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  ΤΗΛ. 2310696825
  ΚΙΝ.  6936554479
  Email  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

   

   

  ΕΛ-090919
  090919-090921

  Οδηγίες χάρτη
  Προσθήκη κριτικής

  Δεν υπάρχουν σχόλια προς το παρόν

  Visitor Counter

  1196142
  Today
  Yesterday
  This Week
  Last Week
  This Month
  Last Month
  All days
  18
  265
  8920
  8920
  20450
  22499
  1196142

  Forecast Today
  312

  5.99%
  14.51%
  1.99%
  0.08%
  0.03%
  77.39%
  Online (15 minutes ago):6
  6 guests
  no members

  Your IP:44.201.72.250